Marian Verdonk is opgeleid tot docent Beeldende Vorming 1e graads, 
cum laude afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. 

Hieraan voorafgaand heeft Marian middels scholing en ervaring een brede kennis en kunde 
binnen kunst, theater en vormgeving opgebouwd. Marian is 'dicht op de huid' begonnen. 
Op de school voor modevormgeving in Eindhoven is de artistieke en technische basis gelegd. 
In plaats van met een collectie af te studeren, heeft Marian zich gespecialiseerd in theatervormgeving. Haar afstudeerproject 'Dyonisia' omvatte zowel de kostuums als de gehele scenografie van deze theatercollage, uitgevoerd door Theater '77, Breda.

Na ervaring te hebben opgedaan bij het de Rotterdamse dansgroep (nu Danceworks Rotterdam) , het IFD (nu Internationaal Danstheater), de Hoofdstadoperette en kindertheater Kwiebus, heeft zij zich verbonden aan de Rotterdamse Dansacademie (nu CoDarts). 
Binnen deze Hogeschool heeft zij voor een groot aantal internationale choreografen kostuums ontworpen en vervaardigd. 

De freelance opdrachten zijn diverser; behalve moderne dans heeft Marian ook theater- en 
mime voorstellingen vormgegeven. Naast vormgeving staat beeldende kunst. Na scholing in schilderen en ruimtelijk vormgeven op de nieuwe academie en AKV | St. Joost is Marian zich gaan specialiseren in keramiek.

Vormgeving en inhoud komen tesamen in de boeken en lesmaterialen, die Marian heeft gemaakt. In het boek beeldend theater komen alle passies van Marian samen. De inhoud heeft zij gebaseerd op research, interviews met theatermakers en eigen ervaringen.

Uitontwikkeld ziet Marian Verdonk zichzelf nooit, vandaar dat ze sinds 5 jaar een nieuwe passie heeft gevonden in punchen. Deze bijzondere techniek van machinaal vilten heeft nieuwe deuren voor haar geopend. Ze heeft haar eigen bedrijf Punch! Workshops opgericht waarin ze deze creatieve techniek aan jong en oud leert, en mensen met beperkingen, zowel fysiek als mentaal, mogelijkheden geeft zich te uiten. 

Zie hiervoor www.punchworkshops.nl