Marian Verdonk heeft één passie: de wereld een beetje mooier maken.

Marian is geboren in Zwaagdijk, een klein dorp in West-Friesland.
Een omgeving met veel ruimte, letterlijk. 
Ruimte, lucht, vrijheid om te bewegen, het is de basis van haar beeldtaal.

Textiel heeft Marian leren kennen als een noodzakelijk ambacht. Breien, haken, stoppen, naaien, het waren vaardigheden die al heel jong geleerd werden. Vanzelfsprekend maakte zij al haar eerste kledingstuk op de lagere school.

Wars van tradities en altijd onderzoekend, koos Marian voor een opleiding tot Theatervormgever. 
Marian heeft zich gespecialiseerd in Moderne Dans, ze heeft voor een groot aantal internationale choreografen kostuums ontworpen en vervaardigd. Zo was zij, naast divers freelance werk, ruim 10 jaar verbonden aan CoDarts


Om haar autonome werk verder te ontwikkelen, heeft Marian Schilderen en Monumentaal Vormgeven gevolgd op Academie St. Joost. Naast het schilderen is Marian zich verder gaan ontwikkelen in Keramiek.

Marian ontwikkelde zich ook als Docent: zij studeerde Cum Laude af aan de Academie Fontys als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Vormgeving en inhoud komen tesamen in de boeken en lesmaterialen, die Marian heeft gemaakt. In het boek beeldend theater komen alle passies van Marian samen. De inhoud heeft zij gebaseerd op research, interviews met theatermakers en eigen ervaringen.

 
Marian heeft les gegeven op diverse scholen, maar heeft het roer omgegooid toen zij de Punchmachine ontdekte. 
Deze bijzondere techniek van machinaal vilten heeft nieuwe deuren voor haar geopend. Ze heeft haar eigen bedrijf Punch! Workshops opgericht waarin ze deze creatieve techniek aan jong en oud leert, en mensen met beperkingen, zowel fysiek als mentaal, mogelijkheden geeft zich te uiten. 

Marian geeft les en verzorgt workshops : zie hiervoor www.punchworkshops.nl

Met veel passie geeft zij haar kennis van en liefde voor textiel door.Opleidingen:


- Docent Beeldende Vorming  |  Fontys Hogeschool, Tilburg  |  Cum Laude afgestudeerd
- Schilderen & Monumentaal Vormgeven | AKV ST. Joost, Breda
- Theatervormgeving  |  School voor Modevormgeving, Eindhoven

linkedin profiel